10 sfaturi despre cum să-ți decorezi noul apartament

4 august, 2022

Share

Când vine momentul să te muți într-un apartament nou, poate fi necesar să iei în considerare totul, de la tipul de mobilier pe care dorești să îl cumperi, până la stilul și estetica elementelor care decorează apartamentul. Odată ce te apropii de momentul în care urmează să treci prin procesul de amenajare, începe adevărata distracție. Mutarea și crearea unui mediu confortabil și fericit într-un apartament, poate veni cu propriul set de provocări. Pentru a-ți oferi o mână de ajutor, ne-am gândit că un scurt ghid ți-ar fi de folos. Iată câteva sfaturi despre cum să îți decorezi apartamentul fără un buget prea mare.

1. Fă-ți un plan

Atât din punct de vedere al designului, cât și din punct de vedere al bugetului, este ideal să te gândești cel puțin la imaginea de ansamblu înainte de a începe să faci achiziții. Este de ajutor să ai un plan în ceea ce privește stilul pe care vrei să îl adopți, lista detaliată și dimensiunile aproximative de ceea ce ai nevoie, chiar dacă lucrurile se vor schimba pe parcurs. Începe întotdeauna cu articolele de dimensiuni mari. Odată ce vei avea piesele mari și substanțiale la locul loc (canapea, pat, covor etc.), este mult mai ușor să le gândești în straturi în rest (perne, obiecte de artă, scaune și multe altele).

2. Investește în piesele multifuncționale

Să îți cumperi propriul mobilier în noul apartament nu este deloc ieftin. Pentru a economisi niște bani, alege elementele de apartament versatile care răspund nevoilor multiple. Tabureți sau banchete otomane de depozitare, canapele modulare, mese de sufragerie și alte tipuri de mobilier funcțional pot servi în numeroase scopuri, cum ar fi o libertate mai mare de mișcare pentru oaspeți sau adăugarea spațiilor de depozitare.

3. Folosește mai puțin mobilier

Pentru a permite luminii să pătrundă în fiecare cameră, nu trebuie să investești în mult mobilier voluminos. Piesele voluminoase pot bloca fluxul natural al apartamentului tău și pot păstra lumina ascunsă în colțuri sau poate fi blocată prin corpurile mari de mobilier. Dacă vrei ca lumina să curgă liber, trebuie luat în considerare faptul că depozitarea pe rafturi deschise, elementele de mobilier minimaliste și piesele mici sunt o alternativă bună pentru a da impresia de apartament spațios.

4. Fă din piesa unică un focus

Alege o piesă mare, atrăgătoare și construiește camera în jurul ei. O canapea colorată, tapițerie boemă, bibliotecă antică, un tablou, etc. ce pot acționa ca un magnet-ochi. Folosește ușor o singură piesă uimitoare pe care să o alcătuiești și vei schimba întreaga atmosferă din încăperea ta. 

5. Alege culori senine

Când îți decorezi apartamentul, trebuie să ții cont de compartimentarea și spațialitatea acestuia. Culorile senine vor da întotdeauna impresia de curat, luminos și spațios. Nuanțele deschise precum galbenul, albastru sau albul, va încuraja să treacă mai multă lumină în apartamentul tău. Culorile închise vor face să pară spațiul mai mic. Păturile de culoare deschisă, pernele și mobilierul pot face orice spațiu să se simtă luminos. Notele de culoare întotdeauna dau randament prin elementele de decor.

6. Adaugă piese artistice

Arta este o soluție grozavă când vine vorba de amenajări interioare. În spațiile lipsite de personalitate e o idee bună să incluzi tablouri, tapițerii sau mărunțișuri mai mici pentru a crea o atmosferă plină de viață. Poți adăuga diverse cârlige sau benzi temporare pentru a face un aer de festival, chiar la tine în apartament. Iată cum poți să dai personalitate lucrurilor care par lipsite de orice viață.

7. Devino părinte de flori și plante

Știai că plantele cresc nivelul de fericire? Multe plante ajută să ne simțim mai calmi și mai relaxați, în timp ce unele elimină toxinele din aer. Florile în ghiveci sau plantele suculente adaugă un pic de verdeață în propria încăpere și oferă un aer tropical, ideal de locuit.

8. Încearcă mobilierul înalt

Iată un sfat rapid și ușor. Mobilierul înalt face ca spațiul să pară mai înalt. Optează pentru mese, scaune, canapele, rafturi  cu picioare mai lung. Mobilierul scurt și ghemuit face ca un spațiu să pară aglomerat. Mesele din puburi sunt o alegere excelentă pentru zona de relaxare sau de luat masa. Practic îți poți comanda o bucătărie cu o insulă ca spațiu de tejghea suplimentar. 

9. Nu aglomera excesiv

Acest lucru este valabil mai ales în bucătărie. De aceea e bine să îți gândești bucătăria ca fiind un spațiu multifuncțional. Nu o aglomera cu prea multe produse de depozitare, lasă chicineta să vorbească de la sine. S-ar putea să descoperi că vei avea nevoie de mai puține obiecte și să te folosești prea puțin de ele. Gândește-ți spațiul cât mai aerisit, economic și nu prea aglomerat pentru că s-ar putea să pară neîngrijit și haotic. 

10. Fii confortabil cu un covor

Unul dintre cele mai simple sfaturi de decorare al apartamentelor, care îți va transforma instantaneu casa, este să folosești covoare. Întinderea unui covor poate lega camera de finisaje și toatele elementele de decor. Adaugi în același timp, textură și culoare spațiului. Cheia pentru a alege covorul potrivit este să te asiguri că are dimensiunea potrivită.

 

Te-ai convins? Hai să ne cunoaștem

Constantin Ehling

Sales Manager constantin.ehling@xcitytowers.ro +40 799 107 333

Andreas Dobre

Consilier Vanzari andreas.dobre@xcitytowers.ro +40 731 349 459

Dan Margeanu

Consilier Vanzari dan.margeanu@xcitytowers.ro +40 736 204 204