Garanti Bank finanțează Tower Two

3 septembrie, 2020

Share

Garanti Bank finanțează Tower Two. Dezvoltatorul Wallberg a încheiat un contract de finanțare pentru construcția celui de-al doilea turn din ansamblul XCity Towers, primul cartier de turnuri rezidențiale din Timișoara care va totaliza aproape 1000 de apartamente.

Dezvoltatorul a pregătit organizarea șantierului și a demarat lucrările de construcție, toate avizele necesare fiind deja obținute. În paralel, Wallberg finalizează construcția primului turn, Tower One, care va fi livrat în a doua parte a acestui an.

Garanti Bank finanțează Tower Two

Tower Two va avea un regim de înălțime de 16 etaje și va cuprinde 148 de apartamente. Valoarea proiectului este estimată la 12.5 milioane de euro, din care suma de 7.3 milioane de euro este acoperită de contractul de finanțare încheiat cu Garanti Bank, partenerul bancar al grupului încă din 2015.

Numărul apartamentelor pe care Wallberg le pregătește la Timișoara va urca la 287 de unități, la care se adaugă peste 300 de locuri de parcare, dar și o suprafață generoasă destinată spațiilor comerciale și o componentă office de 1.400 mp.

TIPOLOGII DE APARTAMENTE ÎN TOWER TWO

Mixul de apartamente integrează feedbackul din piață ținând cont de preferințele timișorenilor și va cuprinde mai multe tipuri de apartamente de tip studio, respectiv două și trei camere cu terase generoase sub formă de logie.

Ca noutate, numărul apartamentelor cu 3 camere a crescut, dezvoltatorul venind în întâmpinarea cererii ridicate pe acest segment cu un model cu o suprafață utilă de 64 mp și două balcoane.

Apartamentele de două camere vor domina mixul propus, atât prin volum cât și prin varietatea de tipologii disponibile pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de locuire ale timișorenilor tineri.

CONCEPT XCITY TOWERS

Conceptul este cu atât mai valid astăzi, când o terasă care oferă intimitate a devenit o necesitate. Wallberg păstrează în conceptul propus elementele pentru care este apreciat, precum balcoanele de tip logie, dar și pereții cu zidărie dublă între apartamente, pentru un plus de confort și intimitate. Caracteristici care sunt cu atât mai necesare, cu cât munca de acasă devine o normalitate.

STADIU LUCRĂRI TOWER ONE

Decizia de a construi o clădire de 16 etaje în plină perioadă de pandemie, suprapunându-se totodată cu lucrările de finalizare a primului turn, vine ca urmare a succesului comercial înregistrat cu Tower One. 95% din totalul apartamentelor din primul bloc sunt contractate.

În ceea ce privește construcția, Tower One se apropie de finalizare. Fațada este în mare parte terminată, iar lucrările actuale prevăd finisarea apartamentelor. Astfel, în ciuda restricțiilor din ultimele luni, prima clădire va fi predată la termenul prevăzut, construcția având un avans considerabil înainte de pandemie.

Parteneriat Garanti Bank – Wallberg

Proiectul nostru se bucură în continuare de un interes crescut din partea cumpărătorilor,  iar rezervările au decurs conform planurilor, chiar și în perioada stării de urgență, dar mai ales odată cu relaxarea măsurilor. De asemenea, încheierea noului contract de finanțare, în actualul context, confirmă colaborarea excelentă cu Garanti Bank dar și faptul că suntem o companie sustenabilă, generatoare de valoare adăugată și proiecte de calitate. Clienții apreciază modul în care experiența noastră pe piața rezidențială este transpusă în calitatea proiectului, compartimentarea ergonomică, conceptul propus și ne oferă încredere.

Dacă Tower One este rezervat aproape în totalitate, estimăm ca până la finalul acestui an să precontractăm spre 60% din apartamentele din Tower Two și să demarăm cât mai repede al treilea turn din ansamblu. De altfel, 30% din apartamentele din noua clădire au fost deja contractate. Concomitent, pregătim construcția celei de-a treia etape din proiectul Sunnyville din Brașov, unde ne aflăm în faza de autorizare”

Valentin Morar, CEO, Wallberg

Despre Wallberg

Wallberg este un dezvoltator cu o activitate de aproape 20 pe piața din România, în Arad, Cluj, Brașov și Timișoara. Dezvoltatorul este recunoscut la nivel național pentru proiectul premium Arad Plaza, situat în centrul Aradului și finalizat în 2018, pentru ansamblul Sunnyville din Brașov și XCity Towers din Timișoara.

Arad Plaza a primit titlul „Proiectul High End al Anului 2018”. În 2019, Sunnyville a fost desemnat ”Proiectul Mass-Market al anului” de către Imobiliare.ro.

Experiența dezvoltatorului este vastă pe segmentul rezidențial, cu peste 150.000 de mp construiți la o valoare de piață estimată la peste 90 de milioane de euro.

Te-ai convins? Hai să ne cunoaștem

Constantin Ehling

Sales Manager constantin.ehling@xcitytowers.ro +40 799 107 333

Andreas Dobre

Consilier Vanzari andreas.dobre@xcitytowers.ro +40 731 349 459

Dan Margeanu

Consilier Vanzari dan.margeanu@xcitytowers.ro +40 736 204 204