Apartament nou sau vechi?

24 februarie, 2020

Share

Apartament nou sau vechi? O întrebare la care mulți viitori proprietari caută răsunsul. În articolul de față realizăm o scurtă comparație care să vă ajute să luați decizia corectă de achiziție.

Ne propunem să atingem câteva puncte importante care țin de acest subiect:

  • Compartimentare și suprafață
  • Spațiu
  • Dotări
  • Locuri de parcare
  • Preț

Dacă în momentul de față sunteți în căutarea unei locuințe în Timișoara, rândurile de mai jos vă pot fi de ajutor. Lectură plăcută.

Apartament nou sau vechi?

Vă recomandăm cu încredere să achiziționați un apartament nou, în XCity Towers, și vă explicăm de ce. În primul rând, vorbim despre un ansamblu nou. Treceți peste mitul că blocurile vechi au fost construite mai bine. Blocurile noi sunt construite cu materiale mai rezistente decât acum 30-40 de ani. Blocurile vechi au trecut testul timpului, dar o construcție veche nu este ca vinul. Blocurile vechi din Timișoara au nevoie de lucrări de recondiționare serioase pentru a oferi siguranța din ansamblurile rezidențiale noi.

Compartimentare și suprafețe

Apartamentele noi, inclusiv cele din XCity Towers, au o compartimentare modernă și ergonomică. Acest lucru înseamnă că fiecare metru pătrat este cu adevărat util.

Ne plac livingurile spațioase și luminoase, în care să îți petreci serile cu familia și prietenii, dormitoarele generoase cu dressing în care intimitatea este respectată. Știm cât de important este un spațiu exterior, din acest motiv am proiectat fiecare apartament cu logie, iar câteva tipologii de apartamente sunt prevăzute și cu al doilea balcon.

Spațiu

Îmbrățișăm ideea de open-space, tocmai pentru că știm că este important să ai un living mare, în care te poți recrea alături de familie și prieteni. În plus, te bucuri și de logie și/sau balcon din plin. Nu ești nevoit să depozitezi lucruri în balcon pentru că aproape toate apartamentele din XCity Towers sunt prevăzute cu spațiu de depozitare. În plus, ai și un dressing încorporat în dormitor.

Dotări

Toate apartamentele noi din XCity Towers sunt dotate cu centrală termică. Scapi astfel de bătăile de cap cauzate de costurile suplimentare. Pereții izolați și geamurile noi sunt garanția că nu vei mai pierde căldură. În blocurile vechi, apartamentele sunt mai greu de încălzit iarna, iar costurile în anotimul rece nu sunt de neglijat.

Trebui să știi și că între apartamentele din XCity Towers zidurile sunt duble. Pentru că ținem la intimitatea ta.

Menționam mai sus că apartamentele noi sunt moderne. Te vei bucura cu siguranță de sistemul inteligent Zipato, care îți va permite să controlezi de pe tabletă videointerfonul și anumiți senzori ambientali.

În ansamblurile noi te bucuri și de instalații și obiecte sanitare noi.

Locuri de parcare

Una dintre cele mai mari probleme din Timișoara este reprezentată de locurile de parcare. Blocurile vechi, indiferent de cartier, nu au soluții la această problemă. Ești nevoit în fiecare zi să parchezi în alt loc din cauza „stocului limitat”.

În schimb, în ansamblurile noi, poți opta pentru propriul tău spațiu de parcare (exterior sau interior).

Preț

La prima vedere, prețul unui apartament într-un bloc vechi este mai mic decât într-unul nou. Gândiți-vă însă cât trebuie să mai „investiți” după ce achiziționați un apartament vechi. Trebuie să schimbați gresia, faința și parchetul? Instalațiile sanitare sunt bune? Dar instalația electrică? Există centrală și, dacă există, nu trebuie cumva schimbată? Obiectele sanitare sunt prea uzate? Toate aceste aspecte pot atrage alte cheltuieli de minimum 10.000€.

Ce poate fi văzut ca un dezavantaj inițial la apartamentele noi, prețul mai ridicat, trebuie pus în balanță cu investiția pe termen lung. Pe lângă mobilă, nu vei avea alte costuri neprevăzute de suportat.

În concluzie, noi credem că este mai bine să achiziționezi un apartament nou și te invităm să vezi cum construim la XCity Towers. Lasă-ne datele de contact în formularul de mai jos și stabilim o întâlnire.

Te-ai convins? Hai să ne cunoaștem

Constantin Ehling

Sales Manager constantin.ehling@xcitytowers.ro +40 799 107 333

Andreas Dobre

Consilier Vanzari andreas.dobre@xcitytowers.ro +40 731 349 459

Dan Margeanu

Consilier Vanzari dan.margeanu@xcitytowers.ro +40 736 204 204